IMG 10771Спільний Проект ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) у партнерстві з обласними, районними, місцевими органами влади та громадськими організаціями офіційно відкрив ще два відремонтованих приміщення для проживання внутрішніх переміщених осіб  (ВПО). На Харківщині  в Хорошеве відбудували пансіонат для розміщення ВПО з особливими потребами  - інвалідів та інвалідів на візках, в Одеській області -  відновили школу-інтернат у Котовську.

 

У відкритті в Хорошеве взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, керівник прес-служби ПРООН в Україні Євген Зеленко, керівництво районних державних адміністрацій та рад та ВПО з Луганської та Донецької областей.

У геріатричному пансіонаті в Хорошеве замінено двері,  облаштовано коридори та додаткові санвузли, встановлено спеціальні поручні в коридорах, ліфтових майданчиках, актових залах, облаштовано пандуси на переходах та спеціальні підйомники у ванних кімнатах. Усього в будівлі знайдуть тимчасовий притулок близько ста осіб. Загальна вартість даного мікропроекту становить близько 860 тисяч грн, з них кошти Проекту ЄС \ ПРООН – близько 700 тисяч грн.

У Котовській школі-інтернаті для дітей-сиріт замінено двері, зроблено капітальний ремонт самої будівлі, внутрішніх приміщень та санвузлів,  а також систем каналізації та водопостачання, ремонт електромереж. У відремонтованому приміщенні тимчасовий притулок знайдуть близько 90 осіб. Загальна вартість даного мікропроекту становить понад 1, 5 мільйона грн., з них кошти ЄС  \ ПРООН – понад 920 тисяч грн.

Окрім відремонтованого об’єкту в Хорошеве, на початку березня цього року на Харківщині Проектом ЄС \ ПРООН вже було урочисто відкрито інший об’єкт для розміщення ВПО – школу в населеному пункті Балаклія. У школі встановлено нові двері та замінено вікна, обладнено частину кімнат та санвузлів, відремонтовано систему опалення. Загальна вартість даного мікропроекту становить понад 450 тисяч грн.

 Окрім відновленого об’єкту в Котовську, на Одещині Проектом ЄС \ ПРООН також було відкрито інший об’єкт для розміщення ВПО – відбудовану Кароліно-Бугазьку школу-інтернат в Овідіопольському районі Одеської області. У будівлі навчального корпусу, гуртожитку, їдальні та переходу замінено вікна та двері. Загальна вартість даного мікропроекту становить понад 1 мільйон грн., з них кошти ЄС \ ПРООН – понад 630 тисяч грн.

Європейський Союз спільно з ПРООН та в партнерстві з місцевою владою підтримує  21 проект громад щодо відновлення соціальної інфраструктури в семи областях - Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Донецькій та Луганській  - на загальну суму в близько 1 мільйон доларів. 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73