DSC088520 травня 2014 року у центрі сучасного мистецва "М17" відбулося урочисте відриття третьої фази спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Проект працюватиме у тісній співпраці із місцевою та регіональною владою, організаціями громад та приватним сектором на всій території України задля впровадження місцевих ініціати з покращення умов життя. 

 

У третій фазі проект МРГ надаватиме підтримку Уряду України у впровадженні реформ з децентралізації, які покликані покращити надання послуг населенню, а також посилити спроможності регіональної та місцевої влади по всій територій України. Проект надаватиме підтримку у відновленні соціальної та комунальної інфраструктур у сфері охорони здоров’я, охорони довкілля, водопостачання. Підтримка малих економічних ініціатив надаватиметься громадам сільських місцевостей. Підтримуватиметься також використання інноваційних практик та технологій у сфері енергозбереження та ефективного використання енергії.

 DSC0896«З 2007 року проект МРГ є одним з найбільш широкомасштабних проектів на території України, які фінансуються ЄС. Це не тільки важливий інструмент фінансування соціальних та інфраструктурних проектів, але й стимулювання змін на краще як у сфері місцевого управління, так і у відносинах між владою т а людьми.» ­ зазначив пан Ендрю Расшбаш, керівник програми співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні – «Нова фаза проекту МРГ із загальним бюджетом майже 24 млн євро, продовжуватиме просування підходу до місцевого розвитку за участі громад та втілення малих економічних ініціатив у сільській місцевості».

Як і у попередні роки, нова фаза проекту пропонує можливості муніципалітетам впроваджувати енергоефективні заходи у багатоквартирних будинках. Ресурсні центри у 200 районах та 15 муніципалітетах і надалі отримуватимуть допомогу; продовжуватиметься співпраця з вищими навчальним закладами у напрямку включення методології підходу за участі громад до навчальних програм.

 DSC1115

«Місцевий розвиток – це ключ досягнення Україною майбутнього якого вона прагне» - зазначила пані Алессандра Тісо, координатор системи ООН та постійний представник ООН в Україні під час урочистого відкриття. «Люди – наш основний пріоритет у роботі. Залучаючи людей до розвитку їхніх власних громад, ми допомагаємо їм втілити їхні сподівання на краще життя та можливості для всіх».

За свою семирічну діяльність проект ЄС/ПРООН підтримав більш ніж 2000 ініціатив з місцевого розвитку в результаті чого більш ніж 2,5 млн. людей на всій території України отримали кращі умови проживання у сфері охорони здоров’я, водопостачання, енергозбереження, вуличного освітлення. Більш ніж 20’000 членів громад та більш ніж 5000 представників місцевої та регіональної влади пройшли навчання на тренінгах з управління проектами, спільного планування та оцінювання, фінансового управління проектами. Національний ресурсний центр допомагає збирати та поширювати знання, досвід кращих практик мобілізації громад.

Проект МРГ фінансується Європейським Союзом (ЄС) та спів-фінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН). Проект просуває концепцію сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом посилення спільного управління та втілення ініціатив громад на всій території України. Третя фаза проекту триватиме з травня 2014 по травень 2017 року із загальним бюджетом 23,8 млн євро, наданих ЄС (23 млн євро) та ПРООН (800’000 євро)

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73