02cn26 листопада в обласній раді відбувся вступний семінар-презентація щодо впровадження спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» для трьох районів Чернігівщини - Семенівського, Сосницького та Ніжинського. Ці райони визначені пілотними і впроваджуватимуть проект МРГ у відповідності до Закону України «Про співробітництво територіальних громад». Пілотування відбуватиметься за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Ради Європи.01 1

Семінар відбувся за участі заступника голови обласної ради Валентина Мельничука, Старшого програмного менеджера ПРООН в Україні Оксани Реміги, Міжнародного менеджера Проекту МРГ Джейсінгха Саха, Спеціаліста з розвитку громад Проекту МРГ Олени Рудіч, представників органів місцевого самоврядування районів.

Вітаючи учасників семінару, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук наголосив, що діяльність проекту МРГ є дуже важливою, оскільки активізує ініціативу громад на місцях. «Самоорганізація мешканців населених пунктів, які беруть участь у вирішенні місцевих проблем, важлива ще й тому, що Чернігівщина визначена пілотною областю щодо впровадження реформи місцевого самоврядування», зауважив пан Мельничук.

Старший програмний менеджер ПРООН Оксана Реміга представила учасникам семінару третю фазу Проекту МРГ.  Основною метою проекту під час впровадження Третьої фази залишається сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом посилення спільного управління та заохочення громадських ініціатив.

Учасники семінару дізнались про умови впровадження проекту під час Третьої фази, особливості пілотування та співфінансування. Також були розглянуті правові та організаційні аспекти реалізації програми. За результатами зустрічі було вирішено створити Робочу групу з представників районної та обласної влади для подальшого опрацювання деталей пілотування. 

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73