IMG 318828 січня 2016 року в Чернігівському національному технологічному університеті відбулася відкрита лекція і обговорення на тему «Сталий розвиток в Україні: міф чи реальність?». Співорганізаторами заходу виступили спільний Проект ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ), Британська рада в Україні і громадська організація «Чернігів Європейський».

Захід проводився передусім для студентів ВУЗів, переміщених із території Донецької та Луганської областей. Серед запрошених експертів до розмови долучилися координатори проекту МРГ в Чернігівській області. Вони розповіли про напрямки роботи Проекту в Чернігівській області, про мету Проекту зі створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом сприяння самоорганізації громад, розроблення та впровадження громадських ініціатив  на всій території України.

Також обговорювалися такі питання як розбудова громадянського суспільства, подолання бідності та культури бідності, обмеженість ресурсів, енергозбереження та енергоефективність. Учасники зацікавлено дискутували з приводу важливості складових концепції сталого розвитку: економічної, екологічної, соціальної.

«Соціальна складова концепції сталого розвитку надзвичайно важлива, адже коли організації громад навчаються самостійно приймати рішення і разом їх впроваджувати – їхнє життя змінюється на краще. Тому щоб досягти сталого розвитку суспільства необхідно, щоб кожна людина мала можливість формувати свою сферу життєдіяльності, мала право приймати рішення, їх реалізовувати, контролювати їх виконання», – підсумував один з учасників обговорення.

IMG 3212

 IMG 3171IMG 3220

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73