Media day Rivne13241400 1278214065525286 9157926318387857765 n26 травня 2016 року спільний Проект ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) провів медіа-день зі сталого місцевого розвитку для представників обласних та міських ЗМІ Рівненської та Львівської областей. Цього року медіа-день вперше присвячений компоненту з розвитку міста, зокрема процесу й результатам мобілізації громад у містах. Тематикою заходу стала співпраця міської влади та громад у реалізації спільних ініціатив для покращення умов життя людей на прикладі малих міст Рівненщини та Львівщини.  

На заході виступили заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко, керівник відділу з моніторингу та комунікації Проекту МРГ Світлана Слабінська, координатори Проекту МРГ у Рівненській області, головний редактор газети «7 днів» Людмила Мошняга.

Як наголосила Світлана Слабінська, основна мета проведення цього медіа заходу – налагодження інформаційного каналу та трикутника співпраці, аби журналісти отримали нові знання щодо підвищення обізнаності населення, про те, як працює міський компонент.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зазначив: «Проект достатньо ефективно показав себе на усіх щаблях та має серйозну підтримку як депутатів обласної ради, так і депутатів на місцях. Підтвердженням цього є те, що постійно виділяються кошти на співфінансування. Перша роль – це привчити громади думати проектно, а друге – думати відповідально. В обласному бюджеті кожен рік створюються нові і нові програми. Громади готові брати половину видатків на себе. Це говорить про те, що ми поступово дійшли до того, що громади готові витрачати кошти ефективно. Я радий, що міський компонент також має успіхи».

У рамках медіа-дня були представлені останні досягнення Компоненту МРГ із розвитку міст, зокрема, надання допомоги громадам багатоквартирних будинків у створенні ОСББ, розвиток вже існуючих об’єднань, підготовка планів розвитку та отримання грантів для реалізації власних мікро-проектів. Зокрема, за схемою співфінансування Проекту МРГ два міста – Дубно та Костопіль – отримали близько 6 млн. грн., що дало можливість реалізувати 17 мікропроектів. Своїм практичним досвідом поділилися експерти із Львівщини та Рівненщини, які розповіли про будівництво ЦНАПу у Миляцькій об’єднаній громаді Дубровицького району Рівненської області та ремонт будинків, де було створено ОСББ, у Костополі та Дубно.

Окрім того, впродовж медіа-дня було презентовано досвід співпраці ОСББ з університетами у Рівненській та Львівській областях, які є учасниками мережі університетів-партнерів Проекту МРГ.

Другою частиною медіа-дня стало проведення медіа-тренінга для журналістів щодо способів, підходів та важливості висвітлення у ЗМІ тематики місцевого розвитку та підвищення обізнаності населення через ЗМІ про розвиток ОСББ. Тренінг провів професійний медіа-тренер Роман Шостак.

 

 

IMG 0003

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73