IMG 5729Економічний розвиток сільських територій є одним з пріоритетних напрямків роботи спільного проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ). У рамках цього компоненту з 12 – 15 липня Спеціаліст з розвитку громад МРГ Олена Рудіч та інженер проекту Микола Коломієць відвідали Сумщину, з метою моніторингу діяльності кооперативів, створених за підтримки Проекту. Протягом трьох днів представники проекту побували у 5 районах області, щоб зустрітися з членами громадських організацій, керівництвом районів, районними координаторами.

IMG 5827Олена Рудіч та Микола Коломієць також побували і в самих кооперативах та побачили як громади на праутиці реалізовують свої ініціативи. Зокрема керівництво проекту відвідали СОК «Недригайлів» (смт. Недригайлів) та СОК «Господар-2015» (с.Хоружівка) у Недригайлівському районі, що спеціалізуються на обробітку землі та рослинництві. В Липоводолинському районі ознайомились з роботою  двох громадських організацій ГО «Липівка» у смт. Липова Долина та ГО «Грунь» у с. Підставки, що реалізували мікропроекти з інноваційних енергозберігаючих заходів  на об’єктах соціальної сфери (школа та дитячий садкок). В Лебединському  та Охтирському районах  громади ГО «Червлене-15»  (с. Червлене) та ГО «Комишанська» (с.Комиші)   презентували результати реалізації мікропроектів з енергоефективності. На завершення робочого візиту кооператив БСОК «Добробут Шевченкове-2015» ( с. Шевченкове Глухівського району) показав  результати своєї діяльності та розповів про подальші шляхи розвитку  і співпраці  з єдиною об’єднаною громадою на Сумщині.

Під час візиту представники проекту обговорили з громадами питання подальшого розвитку громадських організацій і кооперативів, налагодження співпраці з  місцевою владою у контексті децентралізації. 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73