DSC031218 - 22 липня 2016 року  в місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області спільний  Проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ)  за підтримки Кам’янець-Подільської міської ради проводить Пяту ювілейну Всеукраїнську студентську школу зі сталого місцевого розвитку.К П Экскурсия в крепость 058

Основною метою тижневого заходу є ознайомлення молоді з різноманітними аспектами сталого місцевого розвитку та врядування за участі громад у контексті Цілей сталого розвитку ООН. Завданням школи є продемонструвати студентству, яким чином місцеві громади Хмельниччини реалізують свої ініціативи.

Протягом тижня на студентів очікують різноманітні інтерактивні заходи та тренінги. Студенти вчитимуться розробляти власні стратегії сталого розвитку для місцевих громад, а також відвідають одну із громад учасниць проекту МРГ для того щоб на практиці побачити як працює соціальна мобілізація задля впровадження мікро-проектів з метою покращення життя людей.

Усього освітня мережа сприяння сталому місцевому розвитку ЄС/ПРООН наразі нараховує понад 40 університетів-партнерів. З них 17 вузів офіційно включили в свої навчальні плани курси з місцевого розвитку. Метою підтримки даної університетської мережі є поєднання практичного досвіду Проекту з теоретичними знаннями академічних закладів та популяризація місцевого розвитку громад через студентську спільноту та молодь України.

З 2008 року Проект ЄС/ПРООН МРГ працює у всіх 24-ти регіонах України. Проект сприяє сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління влади та громад та виконання спільних проектів для покращення умов життя людей в селах та містах України.

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73