DSC 0380У середу 12 жовтня в Шумській об’єднаній територіальній громаді Тернопільської області спільний Проект ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) у партнерстві з Шумською міською радою офіційно відкрив відремонтоване приміщення Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Віднині понад 20 тисяч членів цієї громади зможуть швидко та якісно отримати адміністративні послуги за спрощеною системою саме через цей Центр.  

«Реформа децентралізації стала ключовою в Україні. Наш проект готував підгрунтя до процесу децентралізації в Україні, ми допомагали громадам самоорганізуватися і самим керувати своїм життям. Зараз ми бачимо, що втілення наших проектів неможливе без підтримки на місцях і взаєморозуміння з боку влади, органів місцевого самоврядування та самої ініціативи», - зауважила менеджер проектів Представництва ЄС в Україні Мирослава Дідух.

«Ми працюємо в Україні з 2008 року, маємо досвід реалізації багатьох проектів і на Тернопіллі.  Я кілька разів відвідав Шумщину і мене вразили люди, які готові працювати, допомагати. Працювати легко, адже є підтримка на місці. Саме це - запорука успіху», - зауважив міжнародний менеджер Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” Хендрік ван Зіл.

Капітальний ремонт ЦНАПу, а також закупівля необхідних меблів та оргтехніки, було здійснено в рамках реалізації пілотного проекту ЄС/ПРООН МРГ щодо створення ЦНАП та покращення умов центрів надання адміністративних послуг у 2-х новостворених об’єднаних громадах у двох відібраних областях – Тернопільській та Рівненській. Загальна вартість мікропроекту по створенню ЦНАП у Шумській об’єднаній громаді становить близько 33 тис. доларів (понад 890 тис. грн.), з них кошти Проекту ЄС/ПРООН – близько 25, 000 доларів (понад 670 тис. грн.), частка міської ради – близько 8 тис. доларів (понад 215 тис. грн.).

Основною метою даного пілотного проекту є розробка ефективної моделі діяльності ЦНАПів в об’єднаних територіальних громадах, створення спиятливих умов для розвитку місцевих соціальних послуг, запровадження електронного документообігу, підтримка місцевих структур самоврядування в процесі децентралізації. Милятська та Шумська об’єднані територіальні громади були відібрані Проектом МРГ для створення центрів надання адміністративних послуг на конкурсній основі за такими критеріями: технічне виконання, найшвидші часові рамки, гарантії зобов’язань з боку місцевої влади, забезпечення продовження надання послуг після завершення ремонтних робіт.  

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73