DSCN9961m

Координатор системи ООН в Україні та Постійний Представник ПРООН в Україні Ніл Вокер  6 листопада 2014 року відвідав Запорізьку область. Під час робочого візиту пан Вокер зустрівся з керівництвом області для підбиття підсумків другої фази спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Вони також обговорили основні напрямки для подальшої співпраці та актуальні проблеми області.DSCN0040m

 «Для мене головне не робота «в офісі», я прагну ознайомитись з проблемами в країні, як кажуть, саме в «польових умовах», на практиці побачити та ознайомитись з больовими точками розвитку і життя людей та спільно з партнерами найти можливі шляхи покращення життя мешканців України», - наголосив Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер під час візиту. Спільно з обласним керівництвом пан Вокер обговорив найактуальніші проблеми регіону. Серед них - підтримка та розміщення ВПО з постраждалих областей. «Одним з напрямків, що вимагає розвитку та співпраці найближчим часом, має стати робота щодо надання допомоги внутрішньо-переміщеним особам, які прибули до Запорізької області з південно-східної України. ООН готова допомагати Україні боротися з новими викликами. Це будуть не лише теплі ковдри та продукти харчування для внутрішньо - переміщених осіб, але й довгострокові проекти розвитку».

DSCN9956mПан Вокер також відвідав спеціальну Мобільну лабораторію для енергоаудиту, придбаного за підтримки МРГ-ІІ у межах спеціального пілотування. Під час оглядового візиту учасники на практиці побачили, як працює енергоефективне обладнання.

Процес впровадження першої фази Проекту МРГ в Запорізькій області розпочався в серпні 2008 року. Згодом  в Запорізькій області успішно розпочалася друга фаза Проекту в липні  2011 року. Протягом двох фаз Проекту МРГ усього  майже 140 тисяч осіб (чоловіків, жінок та дітей) Запорізької області покращили умови свого життя через реалізацію мікропроектів щодо відновлення 40 - дитячих садків та шкіл, 12 - медичних пунктів, 30 - доступу до якісної води,  30 - енергозберігаючого вуличного освітлення, придбано 4 шкільних автобуса. Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.

Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро).  Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73