IMG 8264Представлення Третьої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) успішно завершилося в усіх областях України. Протягом вересня-листопада 2014 року понад 2000 представників обласних та місцевих органів влади, громадського та приватного секторів та медіа взяли участь у регіональних семінарах по всій території України. Учасники заходів обговорили перспективи подальшої співпраці щодо сприяння сталому місцевому розвитку задля покращення умов життя людей. Донецька область стала останньою, де було представлено Третю фазу Проекту МРГ на регіональному рівні.46527

Під час регіонального представлення Третьої фази Проекту МРГ керівники обласних державних адміністрацій та обласних рад підписали з представниками ПРООН тристоронні угоди про співпрацю та оголосили про конкурсний відбір районів для участі в Проекті МРГ-ІІІ. Наразі відбір районів вже завершився у 15 областях. З результатами можна ознайомитись тут.

DSC 0085-007На семінарах було представлено План дій щодо впровадження Проекту в кожній області. Під час третьої фази Проект МРГ надаватиме підтримку обласним та місцевим органам влади щодо поширення кращих практик та досвіду із спільного планування та подальшого поширення підходу, орієнтованого на громаду. Діяльність Проекту МРГ буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з  розвитком малого аграрного бізнесу. Проект надаватиме підтримку Уряду України у впровадженні реформ з децентралізації та поширенні інноваційних підходів щодо спільного планування та сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через центри управління знаннями та впровадження курсу в навчальні програми двадцяти університетів.

Проект також сприятиме відновленню інфраструктури в Донецькій та Луганській областях, які постраждали від військового конфлікту. 8 районів у Луганській області та 8 районів у Донецькій області братимуть участь у Третій фазі. Крім цього, МРГ підтримуватиме проекти, націлені на допомогу внутрішньо переміщеним особам з південно-східних областей.

Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро).  Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73