155714465Запорізьку область із робочим візитом відвідав Міжнародний менеджер Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) Хендрік ван Зіл разом із спеціалістом з розвитку громад Проекту Оленою Рудіч. Представники Проекту зустрілися з керівництвом обласної влади та обговорили основні напрямки подальшої співпраці в регіоні.

Під час зустрічі перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Григорій Самардак підкреслив готовність обласної влади до співпраці: «Підтримка Проекту МРГ є вкрай важливою для області. Дещо ми робимо власними силами, проте наших фінансових можливостей недостатньо», зазначив пан Самардак.

«Проект МРГ зробив неоціненний внесок у розвиток громад нашого регіону, в їхню соціальну мобілізацію. Ви – саме ті, хто допомагає обласній владі Запоріжжя вселяти в людей надію щодо кращого майбутнього», підкреслив під час зустрічі голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко.155702748

У свою чергу, Міжнародний менеджер Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Хендрік ван Зіл подякував керівництву обласної влади за допомогу та сприяння, «адже без цього реалізація Проекту була б неможливою».

Представники Проекту МРГ відвідали відремонтовану районну лікарню для прийняття та розміщення внутрішніх переміщених (ВПО) в населеному пункті Нововасилівка Приазовського району за підтримки спільного Проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) та місцевої влади. По завершенні ремонтних робіт у цій будівлі знайдуть притулок 146 людей.  

Завдяки реконструкції частини Нововасилівської медичної амбулаторії переселенці проживатимуть у максимально сприятливих  побутових умовах. У лікарні відремонтовано систему опалення, двері замінено на металопластикові, проведено водопостачання та водовідведення. Загальна вартість даного мікропроекту становить близько 380 тисяч грн.

155714261Пан Хендрік ван Зіл поспілкувався з першими мешканцями відбудованої лікарні, обговорив з людьми питання побуту. Представники Проекту МРГ також зустрілися з внутрішньо переміщеними особами, які наразі мешкають у приміщенні стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування села Давидівка Якимівського району Запорізької області. Цю будівлю також модернізовано за сприяння Проекту ЄС / ПРООН МРГ та місцевої влади. Зокрема, вікна та двері замінено на металопластикові. Центр готується прийняти до 60 внутрішньо переміщених осіб.

Крім цього, міжнародний менеджер Проекту МРГ під час візиту ознайомився з роботою наукового ресурсного центру зі сталого розвитку при факультеті соціології та управління Запорізького національного університету. 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73