IMG 008827 травня 2016 р. у Краматорську Донецької області відбувся круглий стіл, присвячений впровадженню міського компоненту спільного проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ). Зокрема, розглядалися результати роботи і перспективи розвитку ОСББ у містах-партнерах проекту в Донецькій області.

На заході були присутні високі гості як з боку ЄС – Керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні  Беренд де Гроот та Координатор проектів Представництва ЄС в Україні Хельга Пендер, так і з боку ПРООН - Заступник  директора ПРООН в Україні Блерта Чела, Радник із питань відновлення і стабілізації ПРООН Кунал Дхар, Програмний аналітик г- Оксана Реміга.

Метою круглого столу було ознайомити основних донорів проекту МРГ і керівництво ПРООН зі здобутками команди МРГ, з фінансово-методологічною підтримкою ОСББ, що лише створюються чи вже функціонують.  Як сказав пан Беренд де Гроот: «Важливо дати поштовх, побудувати систему, щоб Україна могла самостійно жити і працювати».

У квітні 2015 р. в Донецькій області було відібрано на конкурсній основі 3 міста-партнери: Добропілля, Димитрів та Бахмут (колишній Артемівськ). Впродовж 2015 р. тут було реалізовано 39 мікропроектів, ініціаторами яких виступили ОСББ, а також 6 мікропроектів, ініційованих об’єднаннями шкіл і дошкільних закладів. Загальна вартість мікропроектів склала 8,914 мн. грн.

Міський голова міста Бахмут Олексій Рева розповів про позитивні результати партнерства між містом Бахмут і ПРООН/ЄС. Учасники круглого столу також переглянули документальний фільм і презентацію про впровадження проекту у Бахмуті. Заступник міського голови Олена Головкіна розповіла про активність громад. Місто в повній мірі запровадило методологію МРГ. Учасники проекту переконалися, що партнерство між громадськими організаціями і міською радою можливе, а така співпраця справді результативна.  

Також перед присутніми виступили представники ОСББ у Бахмуті Юрій Гейлер і Олена Костенко, які розповіли про партнерство із проектом МРГ. Зараз ці об’єднання передають свій досвід новоствореним ОСББ.  

Із доповіддю також виступила Директор міського відділення Дитячого фонду України у Бахмуті Наталя Дроздова. Фонд, який вона очолює, ініціював створення актової зали для проведення заходів із громадськістю району, віддаленого від центру. Завдяки проекту ПРООН/ЄС цю ініціативу вдалося реалізувати.

IMG 0095

IMG 0090

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73