_DSC0333_s.jpgЗа підтримки спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», 29-30 червня у м. Києві відбувся кластерний тренінг для міст-партнерів по розробці та втіленню проектів з питань інноваційного врядування.

Протягом двох днів представники 22 міст, ініціативи яких вже затверджені для реалізації у рамках компоненту «Smart City», дізнавалися про специфіку реалізації мікропроектів з інноваційного врядування, правила і процедури впровадження Проекту МРГ та досвід інших міст розвитку електронного врядування.

Під час тренінгу координатор Ініціативи Kyiv Smart City Юрій Назаров поділився досвідом впровадження електронних технологій для надання послуг у столиці. Представники партнерських міст дізналися про впровадження інноваційних підходів у врядуванні в Києві. Також про розумні рішення в інноваційному врядуванні учасникам розповідали представники Фундації інновацій та розвитку.

 DSC0999 sПротягом другого дня тренінгу представники проекту МРГ – спеціаліст із розвитку громад Олександр Рябий, Координатор з питань інноваційного врядування Тетяна Кудіна, інженери проекту Олег Баранецький та Лариса Батченко – розповідали про процедури та специфіку впровадження мікропроектів з інноваційного врядування.

Станом на сьогодні спільний проект ЄС/ПРООН МРГ затвердив ініціативи 22 міст-партнерів.  Такі мікропроекти сприятимуть покращенню надання послуг у малих містах, використовуючи найновітніші технології. Ці заходи сприятимуть налагодженню взаємодії влади та громади, покращать партнерські відносини між органами місцевого самоврядування та громадянськими інституціями, а також сприятимуть більш прозорому врядуванню та довірі громади до влади. 

 

 

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73